mita

 

 

OmaFilmi! on valtakunnallinen nuorten lyhytelokuvafestivaali, joka järjestetään Sastamalassa  17.3.2018

Kyseessä on kaikille avoin elokuvafestivaali ja nuortentapahtuma, joka esittää  12-18-vuotiaiden nuorten itsensä tekemiä elokuvia.

Festivaali koostuu lyhytelokuvanäytöksistä, nuorille suunnatuista asiantuntijaluennoista, työpajoista sekä iltabileistä.

Festivaalin elokuvanäytökset ja -työpajat ovat pääsymaksuttomia. Ilta-BILEET ovat avoimet kaikille yli 10-vuotiaille ja niihin on 5€ käteismaksu.

Festivaalin ohjelma suunnitellaan yhdessä nuorten kanssa.

 

kaikki_lahti

 

 

Festivaali on saanut alkunsa nuorten elokuvaprojektista Leffa-Rojektista, joka toteutettiin Sastamalassa 2014-2015 osana Suomen Kulttuurirahaston "Yhdessä enemmän" -hanketta.

Leffa-rojekti vahvisti sastamalalaisten nuorten yhteisöllisyyttä sekä voimisti kokemusta yhdessä tekemisen tärkeydestä. Leffa-rojektin nuoret tekijät toivoivat, että myös muut nuoret saisivat samanlaisen yhteisöllisen kokemuksen. Toivomuksena oli myös mahdollisuus päästä verkostoitumaan muiden nuorten kanssa elokuvien avulla.

Tästä syntyi ajatus valtakunnallisesta elokuvafestivaalista, joka mahdollistaa nuorten verkostojen luomisen ja yhdessä tekemisen.

Ensimmäinen OmaFilmi-festivaali järjestettiin toukokuussa 2017.

Vuoden 2017 Omafilmi-festivaalia tukivat Opetus-ja kultuurimisteriö, Sastamalan kaupunki ja Suomi100 rahasto, jotka auttoivat myös tuellaan luomaan OmaFilmi-Festivaalin konseptia ja mahdollistivat festivaalin jatkuvuuden

 

festivaalin_tekijat

 

Festivaali toteutetaan yhdessä Sastamalan kaupungin, Sastamalan Nuorisopalveluiden, Sastamalan Kulttuuripalveluiden, Omafilmi!-nuorten tiimin, Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin, Sastamalan Opiston, tuotantoyhtiö Amazementin (Kaikki kuvaa) ja Mediakasvatuskeskus METKA ry:n kanssa

Hanketta Koordinoi ja tuottaa Elina Tiainen

Hankkeen viestintäsuunnittelija ja graafisen ilmeen toteuttaja on Niko Tiainen

OmaFilmi -nuoret 2018

VUODEN 2018 OMAFILMI-TIIMI

Joona Tuulakoski, Tommi Törmänen, Jasmin Luoto, Rasmus Korpela, Helga Rantanen