mita

 

OmaFilmi! on valtakunnallinen nuorten kaksipäiväinen lyhytelokuvafestivaali, joka järjestetään Sastamalassa ensimmäisen kerran 20.-21.5.2017.  

Kyseessä on elokuvafestivaali, joka esittää ainoastaan 12-18-vuotiaiden nuorten itsensä tekemiä elokuvia.

Festivaali koostuu lyhytelokuvanäytöksistä, nuorille suunnatuista asiantuntijaluennoista, työpajoista sekä iltajuhlasta. 

Festivaali on pääsymaksuton, jotta mahdollistamme sen tasa-puolisen saavutettavuuden.

Festivaalin ohjelma suunnitellaan yhdessä nuorten kanssa ja se on osana Suomi100 -hanketta ja Suomi100 -juhlaohjelmistoa

Festivaalin Internet -sivut ja sosiaalinen media toimivat olennaisessa roolissa; niiden kautta jaetaan tietoa ja vinkkejä elokuvan tekemisestä (kuten kuvaamisesta, käsikirjoituksesta ym.) Sosiaalisen median kautta nuoret pääsevät jo ennen festivaalia verkostoitumaan keskenään, jakamaan omia ajatuksiaan sekä videoklippejä ym. ja tukemaan toisiaan elokuvan teossa.  

Festivaaleille voi ehdottaa omaa lyhytelokuvaa, jonka teemana on ”Mun Suomi” 

 

kaikki_lahti

 

 

Festivaali on saanut alkunsa nuorten elokuvaprojektista Leffa-Rojektista, joka toteutettiin Sastamalassa 2014-2015 osana Suomen Kulttuurirahaston "Yhdessä enemmän" -hanketta.

Leffa-rojekti vahvisti sastamalalaisten nuorten yhteisöllisyyttä sekä voimisti kokemusta yhdessä tekemisen tärkeydestä. Leffa-rojektin nuoret tekijät toivoivat, että myös muut nuoret saisivat samanlaisen yhteisöllisen kokemuksen. Toivomuksena oli myös mahdollisuus päästä verkostoitumaan muiden nuorten kanssa elokuvien avulla.

Tästä syntyi ajatus valtakunnallisesta elokuvafestivaalista, joka mahdollistaa nuorten verkostojen luomisen ja yhdessä tekemisen.

 

2017teema

 

Festivaali on osana Suomi100-ohjelmistoa

Nuorten lähettämien elokuvien teemana on: Mun Suomi. Elokuvien kautta nähdään nuorten Suomi-kuvaa ja ne kertovat tämän hetken ajassa olevista ilmiöistä nuorten näkökulman kautta.  

Elokuvat toimivat oman aikakautensa kuvana vielä tulevaisuudessakin ja ovat tärkeää dokumentaarista tietoa tuleville sukupolville. Sen lisäksi, että nuoret oppivat toisiltaan, oleellista on myös se, että kaikenikäiset ihmiset pääsevät tutustumaan nuorten maailmaan ja tätä kautta ymmärtämään heitä ja oppimaan heiltä.

 

festivaalin_tekijat

 

Festivaali toteutetaan yhdessä Sastamalan kaupungin, Sastamalan nuorisopalveluiden, Opetus- ja Kulttuuriministeriön, Omafilmi!-nuorten komitean, Suomalaisen kirjan museo, Pukstaavin, Sastamalan Opiston, Suomi100  -hankkeen, tuotantoyhtiö Amazementin (Kaikki kuvaa) ja Mediakasvatuskeskus METKA ry:n kanssa

Hanketta Koordinoi ja tuottaa Elina Tiainen

Hankkeen viestintäsuunnittelija ja graafisen ilmeen toteuttaja on Niko Tiainen