LUE OHJEET HUOLELLA, ENNENKUIN LÄHETÄT 

ELOKUVAN!

teema

OSALLISTUMINEN

Covid-19 tilanteen vuoksi, emme suosittele nuortenryhmiä tekemään yhdessä elokuvaa ennen kuin Valtioneuvoston säännökset antavat jälleen luvan ihmisryhmien kokoontumisille. Sen sijaan haluamme haastaa perheet mukaan OmaFilmi 2020 – elokuvakilpailuun. 

Jos taloudessasi on 12–18-lapsia/nuoria voitte osallistua mukaan elokuvakilpailuun yhdessä perheen kanssa. Myös 12–18-vuotiaat nuoret/ nuorten ryhmät voivat lähettää jo valmiina olevia elokuvia.

Lähetettävien elokuvien tulee olla valmistettu vuosien 2019–2020 aikana. Elokuvat ovat saaneet olla esillä muissakin medioissa (esim. Youtube, Vimeo jne.). Elokuvien genre ja teema on vapaa. 

OmaFilmi!-festivaalin teemana on tänä vuonna ystävyys, joten tämän teeman voi huomioida elokuvissa.Elokuvia voi lähettää ajalla 1.4.–31.10.2020.

pituus

Lähetettävien elokuvien tulee olla pituudeltaan 3–30 minuutin mittaisia.

elokuvan_tekijat

Muista nimetä elokuvasi ja laittaa ainakin lopputeksteihin kaikki elokuvan tekoon osallistuneet henkilöt. Kuka tahansa ehdot täyttävä perhe, nuori tai nuorten ryhmä saa lähettää yhden tai useamman elokuvan festivaaleille. Mikäli lähetät useamman elokuvan, festivaalin järjestäjät valitsevat yhden lähetetyistä elokuvista, joka on mukana festivaaleilla.

Huomioi, että kaikki alle 18-vuotiaiden osallistujien ryhmät tarvitsevat vastuuhenkilöksi vähintään yhden aikuisen huoltajan, joka ottaa vastuun elokuvan tekijänoikeuksista.

Mikäli elokuvassa esiintyy puhuttuna paljon vierasta kieltä, tulee tekijöiden tekstittää se suomeksi.

huomioi_tekijanoikeudet

Festivaaleille lähetettyjen elokuvien pitää olla hyvien tapojen mukaisia. Mikäli elokuvissa esiintyy voimakkaita kohtauksia tai voimakasta kielenkäyttöä, festivaalin järjestäjät päättävät elokuvien suositusikärajoista ja esittämisestä festivaaleilla.

Elokuvissa ei saa olla missään muodossa tekijänoikeuksia rikkovaa materiaalia, kuten esim. levy-yhtiöiden levittämää kaupallista musiikkia, matkapuhelimien soittoääniä tai taustalla näkyviä tai kuuluvia televisio- tai radio-ohjelmia. Kaikki elokuvan musiikki ja äänimateriaali tulee siis olla itse sävellettyä Teosto -vapaata musiikkia, Youtuben videoäänikirjastosta valittua tai incompetech.com -sivustolta ladattua.

Elokuvan lopputeksteissä on jokaisen elokuvassa esiintyvän kappaleen kohdalta merkittävä erikseen säveltäjä, esittäjä(t), sovittaja, sanoittaja ja kappaleen nimi.

Mikäli lataat musiikkia incompetech.com -sivustolta, valitse Creative Commons license ja seuraa ohjeita.

raati

Nuorista koostuva OmaFilmi!-raati valitsee festivaalilla esitettävät elokuvat ja valitsee kaksi voittajaelokuvaa, jotka molemmat saavat palkinnoksi 250€. OmaFilmi! -raadin päätöksistä ei voi valittaa. Kaikki lähetetyt hyvien tapojen mukaiset elokuvat ladataan omafilmi.fi sivustoilla nähtäväksi festivaalin jälkeen.

formaatti2

Elokuvien tulee olla tallennettuina jossain seuraavista videoformaateista:

.avi, .mov, .mp4, .AVCHD

resoluutio

Elokuvat tulee lähettää mielellään 16:9 muodossa ja suositeltavin resoluutio on FullHD (1920 x 1080)

Muita suositeltavia resoluutiota ovat:

DVD (720×480)

HD (1280 × 720)

Full HD (1920 × 1080)

4K UHD (3840 × 2160)

elokuvien_oikeudet

OmaFilmi! -festivaalilla ja omafilmi.fi -sivustolla on oikeus esittää ja arkistoida festivaaleille osallistuvat elokuvat ja esittää niitä omilla sivuillaan. OmaFilmi! -festivaali saa myös muokata ja käyttää lähetettyjen elokuvien materiaalia omissa myynti- ja markkinointitarkoituksissaan (esim. editoimalla elokuva-trailerin festivaalin ohjelmistosta tai tekemällä dvd:n festivaalin elokuvista) myös festivaalin jälkeen.

Kaikki OmaFilmi! -festivaalille lähetetyt hyvien tapojen mukaiset elokuvat ladataan nähtäväksi omafilmi.fi -sivustolle OmaFilmi! -festivaalin jälkeen.

lahettaminen

Lähetä valmis elokuva 01.11.2020 mennessä USB -muistitikulla tai SD -kortilla ja allekirjoitetun ilmoittautumislomakkeen kanssa osoitteeseen: 

OmaFilmi! -Festivaali

Niko Tiainen

Otonkuja 4 B 43

00870 Helsinki

Voit myös lähettää elokuvan ja digikuvan allekirjoitetusta lomakkeesta Google Driven:in, DropBox:in, WeTransfer.com:in tai transfer.pcloud.com:in kautta sähköpostiin: omafilmielokuvat(a)gmail.com

ilmoittautumisomakkeen voit ladata tästä: ILMOITTAUTUMISLOMAKE

OmaFilmi -festivaali ja omafilmi.fi -sivusto pidättävät oikeuden tehdä muutoksia sääntöihin

Lisätietoja: omafilmi(a)gmail.com tai numerosta: 044 531 8070