OmaFilmi! – nuorilla mahdollisuus olla osana valtakunnallista tapahtumaa

Kesä on lopuillaan ja koulutyöt ovat alkaneet, mutta festivaalien järjestäminen kuitenkin jatkuu. Sastamalan kaupunki on päättänyt järjestää 100-vuotisen Suomen kunniaksi OmaFilmi!-festivaalit. OmaFilmi! on valtakunnallinen nuorten lyhytelokuvafestivaali, jossa 12-18-vuotiailla nuorilla on mahdollisuus tehdä oma lyhytelokuva. Elokuvien teemana on ”Mun Suomi” ja tässä on nuorilla loistava mahdollisuus tuoda hänen omanlaisensa Suomi kaikille esille. Ajatuksena on hieno idea antaa nuorillekin mahdollisuus osallistua koko Suomen 100-vuotiseen juhlaan. Nuorten lisäksi myös kaikenikäiset pääsevät tutustumaan nuorten maailmaan ja sitä kautta ymmärtämään nuorten ajatuksia ja heidän Suomi-kuvaansa. Itsekin pääsee tutustumaan oman ikäluokkansa nuorten maailmankuvaan ja näkee, onko omissa kuvissa paljon eroja mitä muilla on.

OmaFilmi! on saanut ajatuksensa nuorten elokuvaprojektista, joka järjestettiin nuorille muutama vuosi sitten. Tämän elokuvaprojektin ansiosta me nuoret olemme sosialisoituneet enemmän toisten nuorten kanssa ja olemme hitsautuneet loistavasti yhteen. Meidän potentiaalin tehdä elokuvaa yhdessä on myös kaupunki huomannut ja he antoivat meille mahdollisuuden olla mukana näin suureessa hankkeessa kuin järjestää tapahtumaa koko Suomen juhlaan. Vaikka tämä onkin suuri asia kaikille, niin nuorille kuin aikuisillekin, on tämä myös mahdollisuus antaa meistä nuorista positiivinen kuva muille ajatellen meidän tulevaisuutta.

  • Joonas Helander, OmaFilmi! -nuorten komitean jäsen
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa